Избрани Новини

Дряново посреща 32 отбора от региона и страната в петото издание на детския футболен турнир

Спорт

16-05-2021, 13:53

Снимка:

Радослава Кунчевска

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

От 17-ти до 20-ти юни, Дряново ще посрещне отново участниците от цялата страна в детския футболен турнир за Купата на вафли “Боровец”. Домакините очакват не по-малко от 32 отбора за юбилейното 5-то издание на проявата. Организатори са Община Дряново, ФК „Локомотив 1927“, БФС, ЗС на БФС – Велико Търново и ОС на БФС – Габрово. Събитието, което ежегодно се превръща в истински празник, е под патронажа на футболните легенди от  САЩ’94 - Емил Костадинов, Пламен Николов и Бончо Генчев.

Председателят на Общинския съвет в Дряново г-н Тодор Георгиев, двигател на турнира, популярен с псевдонима си Теди Джорджо“, обяви, че в памет на великия защитник на „ЦСКА” и националния отбор Георги  Димитров-Джеки, тази година на турнира ще бъде връчена допълнителна награда – Купа за най-добър защитник.                                                                                         Децата ще бъдат разпределени в 4-ри възрастови групи – родените през 2013 г, родените през 2012 г, родените през 2011 г. и родените през 2007/2008 г. Те ще премерят сили на обновените терени на ст. „Локомотив“ и ст. „Републиканец“ в с. Царева ливада. Те ще могат да се докоснат и да получат съвети от златното поколение на легендарните футболисти – патрони на турнира  в лицето на Емил Костадинов, Пламен  Николов и Бончо Генчев. С много награди и призове за децата.

За доброто настроение и информация за програмата, мачовете, резултати, отбори и състави с озвучаване на зелените килими в Дряново и Царева ливада, ще се погрижи DJ-тандема, официалните водещи и ди-джей на българският национален отбор по волейбол - Teddy Georgo, DJ Theo и DJ George.

Костадинов и Николов изразиха надежда да блеснат таланти сред децата на терена, а други деца да се запалят по най-привлекателната и масова игра – футбола. Че детско-юношеският турнир в Дряново вече е традиция, посрещана с интерес и трепетно очакване от деца и възрастни, говори участието на все по-голям брой отбори през изминалите 5- години. Организаторите сериозно обмислят в близко бъдеще да разширят турнира с участието и на отбори от чужбина.  Пламен Николов лансира също идеята за провеждане на съпътстващ ежегоден турнир за ветерани.

За 5-та поредна година ще бъдат излъчени най-добър вратар, най-добър защитник и най-добър нападател. Връчени ще бъдат Купа за Голмайстор на турнира, Купа за най-полезен състезател и Купа за феърплей /отборна/.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов