Определят най-добрите футболни "техничари“ на Югозапада този уикенд

Турнирът "Грабни купата“ събира елитните аматьорски отбори от региона

Този уикенд ще бъдат определени най-добрите футболни „техничари“ на Югозапада. Турнирът „Грабни купата“ събира елитните аматьорски отбори от региона, които ще излъчат нови два печеливши тима за големия финал в Албена през есента.
Поредицата от надпревари по минифутбол стартира преди месец в Стара Загора, след това премина и през Пазарджик. Финалистите във всеки град си осигуряват участие в големия международен заключителен турнир, който е насрочен за средата на септември край морето с участието на футболни тимове от 10 държави. Шампиони под Аязмото станаха играчите на „Е-Динамикс“, победили трудно във финала с дузпи след нулево равенство в редовното време „Спортинг“. Седмица по-късно двата тима, спечелили визи за Албена, бяха шампионите от „Есетра Комерс“ и отборът на „Детони“, мачът тогава завърши 3:1.
Сега в Сандански към тях ще се присъединят още два състава, като прогнозите са за много оспорвани мачове. Старт на турнира ще дадат бившият национал Илиян Мицански и кметът на община Сандански Атанас Стоянов. Тегленето на жребия и тържественото откриване е днес в 14.00 ч., час по-късно започват мачовете в квалификационните групи.
В неделя от 9.30 ч. се предвидени директните елиминации, а около 12.00 ч. ще започне финалът, веднага след това е награждаването и закриването на турнира. Празничното настроение се засилва от факта, че тази година Сандански е определен от DCES Europe за „Европейски град на спорта“.
Досега участие са заявили най-известните отбори от Благоевград, Петрич, Сандански, Перник и Кюстендил – „Авангард“, „Без напрежение“, „Василис Фиш“, „Ветераните“, „Зелен свят“, „Комиците“, „МФК Малта“, „Пичагите“, „Ток по тялото“ и др., като записванията приключват утре, четвъртък. Срещите ще се играят на помощния терен на градския стадион в Сандански. Сред партньорите на организаторите са Асоциация "Спорт в свободното време“ в осъществяването на проекта по програма Еразъм + на Европейския съюз, Европейската мрежа за развитие на футбола, Европейската федерация по минифутбол и др.
След Сандански този уикенд веригата от аматьорски турнири „Грабни купата“ продължава с регионалните надпревари последователно в Горна Оряховица (22-23 май), Монтана (29-30 май), София (5-6 юни) и Варна (12-13 юни). Големият финал е насрочен за 13-17 септември в Албена.


Снимка на Деня

Щрихи от Плевен