Избрани Новини

Филологическият факултет на ЮЗУ организира научен форум с межународно участие

Състояха се Национални филологически четения за студенти и докторанти

В Югозападния университет при голям интерес се проведоха онлайн юбилейните XV Национални филологически четения за студенти и докторанти.
Филологическият факултет на ЮЗУ "Неофит Рилски" организира научния форум в чест на светите равноапостолни братя Кирил и Методий за петнайсета поредна година. В конференцията участваха както студенти и докторанти от България, така и от чуждестранни университети.През годините част от престижния форум са били студенти и докторанти от Чехия, Китай, Албания, Полша, Украйна, Русия, Япония и други държави.
В тазгодишната сесия взеха участие филолози от Югозападния университет "Неофит Рилски", Софийския университет "Св.Климент Охридски", Шуменския университет "Епископ Константин Преславски" и Тиранския университет в Албания. В журито с межународно участие се включиха доц.Елена Крейчова от Масариковия университет в Бърно, Чехия, доц.Раки Бело от Тиранския университет, проф.Амелия Личева и доц.Дария Карапеткова от СУ "Св.Климент Охридски", проф.Магдалена Панайотова и доц.Радослав Цонев от ЮЗУ "Неофит Рилски".
Сред многото качествени изследвания, посветени на актуални литературоведски и езиковедски проблеми, те отличиха участниците с най-добри доклади.
За да научите кои са наградените участници, посетете следния линк: 


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов