Избрани Новини

Продължава Националната безплатна кампания "Зрението е всичко! Прегледай се!"

Мобилен очен кабинет ще посети 42 населени места в страната

Българският лекарски съюз, Българското дружество по офталмология и Байер България  стартират Национална безплатна скринингова кампания под надслов "Зрението е всичко! Прегледай се!"

Инициативата цели да диагностицира най-честите социално-значими-очни заболявания, да информира българското общество за важната роля на профилактиката, грижата за очното здраве и навременни очни прегледи. Кампанията „Зрението е всичко! Прегледай се!“ си поставя амбициозната задача да обхване най-уязвимите групи от населението у нас: децата и хората около и над 50-годишна възраст.

В рамките на инициативата мобилен очен кабинет ще посети 42 населени места в страната в периода между 10 май и 16 юли, а специалисти в областта на офталмологията ще извършат безплатни очни прегледи от 9 сутринта до 16 часа следобяд, с възможност времето за прегледи да бъде удължено при голям интерес.

Началото на инициативата ще бъде поставено на 10 май в Самоков, а сред първите населени места, които ще бъдат домакини на кампанията „Зрението е всичко! Прегледай се!“, са:

Дупница - 12 май (сряда)

Гоце Делчев - 13 май (четвъртък)

Сандански - 14 май (петък)

Повече информация за организацията на кампанията в различните градове и начините за записване на час в отделните населени места може да бъде намерена в съответната община.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов