Избрани Новини

Над 40 лекоатлетически клуба взеха участие в турнира „Младост“ в Русе

Спорт

09-05-2021, 20:26

Снимка:

Община Русе

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Международен турнир по лека атлетика „Младост“ ще се проведе в събота

Лекоатлети от над 40 клуба от България, Румъния, Украйна и Молдова се включиха в Международния турнир „Младост“ в Русе. Той се проведе под егидата на Община Русе, а негов организатор и домакин за девети път е ръководството на спортен лекоатлетически клуб „Дунав“ Русе.

В състезанието бяха включени над 17 дисциплини, като в някои от тях  бяха поставени и рекорди. Сред тях са 2.08 м в скока на височина и 7,20 м в скока на дължина, постигнати от Божидар Съръбоюков от „Хеброс -Харманли“ при юношите. Мартин Димитров от „Локомотив Пловдив“ взе първото място с отлично време при бягането на 100 и 400 метра, а рекордните 6,06 метра на дългия скок при девойките постигна Пламена Миткова от същия спортен клуб.

Състезателите от Русе не отстъпиха. Ния Петрова от СЛАК „Дунав“ стана втора на копие и трета на гюле. Нейната съотборничка Йова Петрова си тръгна със злато от овчарския скок, а Мехмед Мехмед от „Локомотив Русе“ зае второ място в бягането на 400 метра.

Румънските представители на турнира спечелиха в четири дисциплини, а гостите от Молдова в две.

Официален гост на спортния форум бе рекордьорката на 200 метра и финалистка на олимпийските игри Анелия Нунева, стартирала кариерата си от този турнир. С нея бе и Силвия Монева – действаща рекордьорка в скока на дължина. Заместник-кметът на Русе Енчо Енчев приветства организаторите и участниците в състезанието и имаше честта лично да награди някои от победителите.

 Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)