Избрани Новини

С богата програма Сандански отбеляза своя празник (снимки)

В продължение на три дни се изпълни с много музика, настроение, танци

На Светли Четвъртък - ден, превърнал се в традиция и празненство, Сандански отбеляза своя Празник на града, който в продължение на три дни се изпълни с много музика, настроение, танци и събития.
Кулминация на празненствата, организирани от община Сандански, бе празничният концерт, който за първи път тази година посрещна жители и гости в прохладата на Летния театър. Концертът бе открит от Духовия оркестър, а по-късно на сцената фолклорът „оживя“ с песните и танците на Ансамбъла за народни песни и танци „Никола Вапцаров“ към НЧ „Отец Паисий 1919“ и Танцов състав „Празник“.
Магията на българската фолклорна песен, красотата и таланта на Василиа Петрова спечелиха  сърцата на публиката и завладяха сцената на Летния театър.
Огнени ритми и звън на български тъпани, умело съчетани с майсторството на танца, представени от Музикално-танцова група "Вакали", разтърсиха Летния театър със своето своеобразно дръм шоу, което се превърна в истински музикално-танцов спектакъл.
И по традиция, там, където се чуе народна песен, се извива и дълго хоро. Неповторимата Румяна Попова, която бе специален гост на Празника на град Сандански, изправи на крака публиката и всички заедно извиха дълго българско хоро.
Емоционалната вечер завърши с красива заря.
Сандански добави още една година към своята 92-годишна история!


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов