Избрани Новини

Благоевградската общественост почете паметта на Гоце Делчев (снимки)

Навършиха се 118 години от смъртта на един от най-значимите български революционери

По повод навършването на 118 години от смъртта на един от най-значимите български революционери, водач и идеолог на Българските македоно-одрински революционни комитети, в Благоевград се състоя възпоменателно шествие от Съдебната палата до площад „Македония“ с участието на Регионален клуб „Традиция“.
На площад „Македония“ се проведе ритуал с участието на военнослужещи от Военно формирование 26400, Представителен духов оркестър на Сухопътните войски и Регионален клуб „Традиция“.
В знак на почит и признателност към паметта на революционера, венци и цветя на паметника на Гоце Делчев положиха вр.и.д. кмет на община Благоевград Ясен Попвасилев, заместник-кметовете инж.Венелин Трошанов и Пролет Трифонова, Иван Стоянов, заместник-областен управител, полковник Митко Балтов, командир на Военно формирование 26400, представители на политически партии, представители на културни институти и институции, граждани и гости на събитието.
Община Благоевград кани на предстоящите събития през месец май:
На 5 май от 20.00 ч. на площад „Георги Измирлиев“ по случай Деня на храбростта и Празника на българската армия, 6 май, ще се проведе тържествена проверка-заря с участието на военнослужещи от Военно формирование 26400 и представителния духов оркестър на Сухопътните войски.


Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)