Избрани Новини

Опашки за ваксиниране се извиха в Банско

Ваксинационният кабинет ще работи до 9.05. от 8.00 до 12.00 часа

Опашки се извиха пред кабинета за ваксиниране в център "Св.Благовещение" в Банско, информира БНР. Пред кабинета на д-р Терзиев чакат десетки хора, много от които и граждани на други държави. Руснаци, англичани, германци и дори жител на Южна Корея са сред чакащите пред кабинета. Някои от тях си поставят първата доза, други са дошли за втора доза и получават и съответния ваксинационен сертификат. 
Прави впечатления създадената отлична организация, ред и вниманието, което се обръща на всеки дошъл, за да си постави ваксина. 
Сред чакащите в последния почивен ден има и възрастни, и млади хора, които са предпочели да посетят кабинета днес, тъй като се притесняват, че в делничен ден по-трудно ще излязат от работа. Има и възрастни жители на Банско. В днешния ден те следят за реда си за поставяне на т.н. "втора игла", като основен мотив е възможността от предпазване от зараза с коронавирус, предвид множество придружаващи заболявания. Някои от тях помнят и годините, в които полиеомелит и морбили са унищожили много техни близки и приятели, и са категорични в мнението си, че именно чрез поставяне на ваксини светът ще се справи с пандемията.
Д-р Благой Терзиев с професионализъм, вещина и много търпение приема, преглежда и поставя ваксини. Сред пациентите му са и много чужденци, които с доверие и надежда влизат в кабинета, за да получат някои първа, някои втора доза ваксини. Нито един от дошлите за първа доза ваксина няма никакви претенции каква да е тя. Категорични са, че е важно да имат ваксина не само заради по-свободното пътуване, но и с грижа и отговорност за своето и здравето на околните.
Ваксинационният кабинет в Банско ще работи до 9.05. с работно време от 8.00 до 12.00 часа. Важен момент е и издаване на сертификат, който позволява свободно и спокойно пътуване, както и увереността, че този човек е взел необходимите мерки, за своето здраве, предаде БНР.


Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)