Избрани Новини

Сандански отбелязва своя празник с богата тридневна програма

Днес от 19 часа има концерт в Епископската базилика

Традиционно на Светли четвъртък след Великден град Сандански чества своя празник.
Тази година община Сандански разгръща празничната програма в рамките на три дни, в които всички гости и жители на града ще се насладят на различни прояви, спазвайки българските традиции, преплетени със съвременно изкуство, много настроение, танци, игри и музика.
Празничните прояви, посветени на Празника на град Сандански, започват още днес, 4 май /вторник/, с уникален концерт на Камерна опера - Благоевград, съпътстван от музикално-поетичен рецитал на Китаро-мандолинен оркестър „Стефан Борилов“ и Самодеен театър „Пейо К.Яворов“. Концертът ще се проведе в неповторимата атмосфера на Епископската базилика. Начален час -  19:00 ч.
Светла сряда община Сандански посвещава на децата на града. Тази година за първи път денят преди Празника на град Сандански се посвещава на малки и пораснали с много игри, забавления, музика и танци. Още от 10:00 ч. сутринта парк „Свети Врач“ се превръща в арена за много игри и настроение. За феновете на популярното риалити „Фермата“ община Сандански организира „Фермерски игри“ с любимата Юлиана Попдимитрова – участник в сезон 2. В празничния ден ще се проведе и традиционният велопоход, а точно в 16:00 ч. пред сградата на община Сандански ще се посрещне иконата на Света Богородица „Св.Пояс“, която с литийно шествие ще бъде пренесена до храм „Св.вмчк. Георги“. Денят ще завърши с детски празничен концерт в Летния театър - „Децата на Сандански пеят и танцуват“ със специален гост поп звездата Дара.
Празникът на град Сандански, който тази година съвпада с Деня на храбростта и на българската армия – 6 май, ще се отбележи подобаващо с много настроение и наситена програма. По традиция на манастир „Св.Св. Козма и Дамян“ в 13:00 ч. ще се извърши водосвет с иконата на „Св.Богородица“, а малко по-късно ще се проведат и народните борби.
Кулминация на празничните прояви, посветени на Празника на град Сандански, ще бъде празничният концерт, който тази година ще се проведе на Летния театър. Всички гости и жители на град Сандански ще се насладят на изпълненията на Ансамбъла за народни песни и танци „Никола Вапцаров“, Танцов състав „Празник“ и Василиа Петрова. Специални гости на празничната вечер ще бъдат уникалните артисти от група ВАКАЛИ - drum and dance group VAKALI и една от емблемите на българската народна песен – Румяна Попова.
Всички събития от празничната програма на община Сандански са с вход свободен.
С оглед избягване струпването на много хора на едно място, празничните прояви, посветени на Празника на град Сандански, ще се проведат в три дни.


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов