Избрани Новини

Пламен Бонев откри самостоятелна изложба-живопис в София

Ще може да се разгледа до 18.05.

Благоевградският художник Пламен Бонев откри самостоятелна изложба-живопис в столичната галерия ЛИК. Ще може да се разгледа до 18.05. , съобщават от галерията.

Роден е през 1954 г. в София. Завършил е Художествената академия в София през 1979 г. Участник е в над 150 общи изложби. Автор на повече от 30 самостоятелни изложби. Сценограф на кукления театър в Благоевград  20 г. Над 10 награди за живопис и 3 за сценография. От 2000 г. до 2016 г. преподава живопис в Лятна академия Люксембург. Негови работи има в НХГ и в  почти всички галерии в страната, Пушкинския музей в Русия, кметството в Дюделанж /Люксембург/, замъка Решел, галерията на гр.Олщин /Полша/, банки в България, Германия и др. Картини в частни колекции в България, Швейцария, Полша, Русия, Германия, Люксембург, Италия, Уругвай, Франция, Белгия, Румъния, Гърция, Северна Македония. Работи и живее в Благоевград.

Пламен Бонев е богонадарен художник. Като живописец е белязан от майсторство, което е път към сърцата на почитателите му. Той е художник естет. Разсъждавайки върху същината на художествената творба, знаменитият Бешков споделя: „Няма истина в изкуството извън творческата преживелица. Аз се изправям пред картината като пред сюжет. Аз се изправям пред автора и беседвам с него."

Именно споделеното от големият творец е път към изкуството на Пламен Бонев. Създаденото от него са знаци на пътя към авангардното. То е послание към бъдещето. И не без основание  художник, който притежава талант, носи в себе си богатството на идеи, които въплътява в живописните платна.

Бонев ни напомня, че изкуството не е копиране на нещата, а създаване на една нова естетика.

Платната му носят отпечатъка на утвърден майстор на колорита. Изкуството му е далеч от баналните факти. То е самобитно и е благоговение пред олтара на живота, напомнят от галерията.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов