Избрани Новини

100% от хотелите в Сандански са заети за Великденските празници

Туристите са основно българи, а чужденци почти няма

Традиционно, Сандански е сред предпочитаните места за почивка по време на Великденските празници и Гергьовден. Тази година не прави изключение и въпреки извънредната обстановка, хотелите в курорта са 100% заети. Различното е, че туристите са основно българи, а чужденци почти не се срещат, информира БНТ.

Резервациите в хотелите в Сандански са направени преди седмици и до 9-ти май трудно се намират свободни места. Най-често туристите отсядат за 3 или 4 нощувки.

Сред основните причини туристите да изберат Сандански за почивните дни са минералните води и природата, топлият климат, приятните хора, интересните места за разходка и посещение, големият градски парк с чист въздух и зелена природа.

За празниците хотелиерите са предвидили различни изненади.
Хотелиерите твърдят, че мерките за безопасност се спазват, а туристите казват, че са спокойни.

Цените на почивката в Сандански са различни, в зависимост от услугите, които се предлагат.

За 3 нощувки за двама с великденски обяд може да се закупи за около 400 лв., 500 лв., 600 лв., в зависимост от категорията на хотела, от това каква стая ползват, казва Христина Панайотова секретар на Сдружението на хотелиерите, ресторантьорите и туроператорите в Сандански.

Хотелиерите са доволни от високата посещаемост. Надяват се, че мерките за чужденците, които са сред основните почиващи в Сандански, ще бъдат облекчени.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)