Избрани Новини

Днес беше делото за смъртта на студентката, загинала на зебра в Благоевград

Съдът изслуша три от вещите лица

Окръжен съд – Благоевград изслуша три от вещите лица по делото за смъртта на студентка, загинала на пешеходна пътека в Благоевград.

Съдът изслуша три от вещите лица и приобщи към материалите по делото изготвените от тях експертизи. В съдебно-химическа /токсикологична/ експертиза не е констатирано наличие на алкохол и наркотици в кръвната проба на пострадалото лице.

Кръвната проба на подсъдимия също е отрицателна за алкохол, констатирано е наличие на наркотични лекарствени средства – диазепам. Експертизата на вещите лица категорично прави извод, че тези вещества не са съотносими към извършване на деянието, тъй като са налице данни, че в Спешен център – Благоевград, след часа на инкриминираното деяние на подсъдимия е поставена доза от същото лекарство.

Според съдебно-медицинската експертиза, смъртта на пострадалото лице е настъпила вследствие на наслагване на множество наранявания.

В рамките на провелото се тази сутрин заседание се яви един от общо двама призовани свидетели.

В залата присъства и И.Г.Ш., подсъдим за причиняване на смърт при управление на МПС в квалифициран случай, представляван от договорния му защитник.

Частните обвинители в производството - С.Д.К. и Е.И. ., бяха представлявани от адвоката им.

Съдът насрочи следващото заседание по делото за 7. 07.2021 г. от 9:30 часа, а съдебният процес ще продължи с изслушването на вещите лица, изготвили автотехническата експертиза, и разпит на неявилия се днес свидетел.

 Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)