Проф. д.изк. Йордан Гошев получи отличието "Златен век“

През 2020 г. той получи най-високото отличие на СБМТД "Златна лира“

Заместник-ректорът на Югозападния университет „Неофит Рилски“ проф. д.изк. Йордан Гошев бе удостоен с почетния знак „Златен век“ на официална церемония, която се проведе в галерия „Средец“, София. Престижното отличие се присъжда от Министерството на културата за приноса му в развитието и утвърждаването на българската култура и национална идентичност.
„Щастлив съм да бъда сред такива хора на културата, които днес са наградени. Много от тях са били тези, с които през годините съм работил заедно. С някои съм бил съученик, други са били мои учители, други са изпълнявали мои произведения. Благодарение на тях получавам тази награда, защото един музикант и един композитор без изпълнителите и менторите не може да бъде реализиран. Благодаря на всички“, каза при получаването на наградата проф. Гошев.
Това е поредното признание за таланта и творчеството на проф. д.изк. Йордан Гошев. През 2020 г. той получи най-високото отличие на Съюза на българските музикални и танцови дейци – „Златна лира“.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен