Шест са местата в област Благоевград за имунизация през почивните дни

Временни зелени коридори ще има в периода 30 април – 9 май

Временни зелени коридори за имунизация срещу COVID-19 ще има в Благоевградска област в периода 30 април – 9 май, съобщи за Радио Благоевград д-р Веселка Мончева от Регионалната здравна инспекция – Благоевград. 

Изготвен е график за работа на медицинските центрове през почивните дни. Всеки ден от 9 до 13 часа, с изключение на 2 май, ще работят имунизационният кабинет в РЗИ Благоевград, а от 9 до 12 часа онкоболницата „Св.Мина“ в областния център. 

В Гоце Делчев ваксиниране ще се извършва от 10 до 14 часа в МБАЛ „Иван Скендеров“ и от 8 до 14 часа – в медицински център „Артро“. 

В Банско Медицински център „Свето Благовещение“ ще е с работно време от 8 до 12 часа. За Разлог имунизации ще прави общопрактикуващият лекар д-р Димитър Джупанов, чийто кабинет ще работи от 8 до 12 часа.

Днес ваксини на Пфайзер и АстраЗенека ще получат всички имунизационни кабинети в областта, където имунизирането ще продължи до четвъртък включително – уточни д-р Мончева. 

Подробна информация за т.нар. „зелени коридори“ през почивните дни може да бъде намерена на интернет страницата на Министерството на здравеопазването, както и на сайта на РЗИ – Благоевград

„Запазва се тенденцията за намаляване на регистрираните новозаразени с COVID 19 на територията на област Благоевград. За седмицата 19-25 април, те са 391 – с около 115 по-малко в сравнение с предходния седемдневен период“, допълни д-р Мончева, която препоръча да сме отговорни към здравето си и по време на предстоящите празници.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"