Избрани Новини

Великденски базар в „Св. Троица“ набира средства за деца и възрастни

Животът

25-04-2021, 15:34

Снимка:

Валя Караджова

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Здравните власти излязоха с препоръки за Цветница и Великден, разхлабват още мерки

Великденски благотворителен базар в храма „Света Троица“ бе открит на Цветница. Той ще набира средства за децата от Неделното училище по вероучение, както и за подпомагане на възрастни самотни хора, съобщава "Здраве да е".

Базарът е ситуиран на малък щанд  в предверието на „Света Троица“ и на него,   на благотворителни цени, могат да се купят различни сувенири, свързани с Великден. Всички предмети са изработени от доброволци на митрополията  и впечатляват с художествените си качества. Организаторите на Великденския базар уточняват, че щандът ще е открит и през трите най-важни дни на Страстната седмица: от Велики петък до неделя, Възкресение Христово, на 2 май.

Великденският благотворителен базар на Русенската митрополия се организира за шеста поредна година. С доброволния труд на нейни активисти благотворителната акция набира средства за Неделното училище, което се посещава от 15-ина деца. Парите са за закупуване на материали, необходими за различните занятия, за провеждането на екскурзии и организирането на празнични изяви. Част от набраните средства се използват и за обгрижването на близо 15 възрастни самотни хора през почивните дни, когато личните им асистенти са в почивка.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов