Избрани Новини

Арт фестивал "Един ден в парка" ще се проведе в Кюстендил

Ще се състои на 24 юли и 4 септември в местността "Хисарлъка"

Ново събитие – арт фестивал "Един ден в парка" да бъде включено в Културния календар на Община Кюстендил за тази година, ще гласува общинският съвет в града на сесията си следващата седмица. Предвидено е арт фестивалът да се състои на 24 юли и на 4 септември в местността "Хисарлъка", информира БНР.         
Идеята е на местното сдружение на ресторантьорите и хотелиерите в града и целта му е да промотира Община Кюстендил като привлекателно място за туризъм на открито, фестивален туризъм и интерактивни преживявания. Събитието ще съчетава удоволствието от музиката, изкуството и времето, прекарано с приятели сред природата. Мястото за провеждане на фестивала ще бъде средновековната крепост "Хисарлъка", предвижда проектът.
 За децата на Кюстендил е предвиден ден, изпълнен с различни активности – игри, театър, кулинарни работилници, занимания, които ще ги направят преки участници и творци във фестивала. За по-големите гости на събитието са предвидени концерти на любими изпълнители, зони за отдих, коктейл-бар, разнообразна храна. Ще се организира и изложба, на която ще се представят местни артисти. Целта е събитието да стане традиционно.
Предвидените разходи за провеждането на празника са в размер на 36 хиляди лева от общинския бюджет.


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов