Избрани Новини

След питане на Алисе Муртезова сформират комисия за обезопасяване районите около учебните заведения

Кметът Пенчо Милков ще сформира временна комисия, която да извърши огледи в районите на учебните заведения на територията на община Русе. Това става ясно от отговора на питане на Алисе Муртезова на вчерашната сесия. То беше внесено от зам.-председателя на групата на ГЕРБ г-жа Наталия Кръстева като съвносител, тъй като Муртезова вече е народен представител. 

Става въпрос за училища, детски градини и детски ясли, около които ежедневно има голям поток от хора и автомобили, особено в пикови часове. Предложението на Алисе Муртезова гласи: да се създаде временна комисия от експерти, която да обходи учебните заведения и да даде конкретни решения за обезопасяване на съответните райони. Това може да се случи чрез светещи пешеходни пътеки, цветна пътна маркировка, ограничители на скоростта и др. Целта е оптимизирането на безопасността на децата.

От отговора на кмета става ясно, че предложенията на временната комисия ще бъдат систематизирани и отнесени до Комисията за организация и безопасност на движението в Община Русе, която да вземе решения по компетентност. 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов