Избрани Новини

Една година затвор даде дупнишкият съд за закана за убийство

Влязъл през нощта в чуждо жилище и заплашил семейството

РС – Дупница одобри споразумение и наложи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 1 година, при първоначален „общ“ режим на изтърпяване, по отношение на Йордан И., който се призна за виновен за това, че на 14.08.2020 г. около 22,30 ч. в с.Самораново е влязъл в чуждо жилище – къща, като е употребил ловкост, качвайки се на терасата и деянието е извършено нощем - престъпление по чл.170, ал.2 във връзка с ал.1 от НК. Йордан И. се признава за виновен и в това, че на същата дата, място и час се е заканил с убийство на собственика на къщата и неговата съпруга, изричайки думите “ще ви убия и двамата“, „още много ще треперите от мен“ и тази закана е възбудила в тях основателен страх за осъществяването й - престъпление по чл.144, ал.3 във връзка с ал.1 от НК.

За тези престъпления ще му бъде наложено едно общо, най-тежкото наказание - “Лишаване от свобода ” за срок от 1 година,  което да изтърпи при първоначален „общ“ режим. Причинени имуществени вреди от престъплението няма.

Определението на РС – Дупница под председателството на съдия Страхил Гошев е окончателно и не подлежи на обжалване.Топ Новини

Снимка на Деня

Прогноза за времето в Плевен и областта - 5 май