Избрани Новини

Борисов: ДФ "Земеделие" изплати над 480 млн. лв. на 54 650 стопани

Надявам се и следващият кабинет да подкрепя земеделците

Държавен фонд "Земеделие" изплати над 480 млн. лева на 54 650 стопани, които използват щадящи околната среда селскостопански практики.

Средствата са за Кампания 2020, като ставката за подпомагане по схемата е увеличена и е в размер на 133,82 лева за един хектар.

Вече се приемат и заявления по подмярката за инвестиции в земеделски стопанства от ПРСР 2014-2020 г. Общият бюджет е над 422 млн. лева, като помощта ще се предоставя с предимство за проекти, насочени към екологосъобразно земеделие. През месец май ДФЗ ще разплати още 100 млн. лева за биоземеделие и плащания по Натура-2000.

Пандемията засегна сериозно и земеделието. Затова бяхме длъжни да подкрепим сектора. Използвахме всички инструменти, които ЕК ни позволи, за да стигнем до максимално много стопани. Уважавам много всички, работещи в бранша, и винаги съм си изпълнявал обещанията към тях. Надявам се, че и следващият кабинет ще осигурява достатъчно подкрепа за българските земеделци и ще им гарантира максимално добри условия за труд, написа в профила си във Фейсбук премиерът в оставка Бойко Борисов.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)