Избрани Новини

Петрич благодари за усилията и идеите в инициативата "Усмихни дете“

25 деца и младежи преобразиха с рисунки 12 стаи на Детското отделение

Кметът на община Петрич Димитър Бръчков покани на среща всички възпитаници на клубове в ЦПЛР – ОДК в града, които участваха в инициативата „Усмихни дете“.
25 деца и младежи, вдъхновени от посланието и грижата, създадоха напълно нова атмосфера в стаите на Детско отделение - Петрич. От стените на всички 12 стаи вече закачливо гледат и се усмихват анимационни герои.
Кметът благодари за труда и обичта, за отговорността и мотивацията на младите хора. Посочи, че един доказано силен екип върши чудеса. Едно от тях са преобразените болнични стаи за най-малките пациенти в община Петрич. Към неговите думи се присъединиха и лекарите от Детското отделение д-р Стоянова и д-р Проданова.
Кметът Димитър Бръчков връчи персонален благодарствен адрес на всеки възпитаник на ОДК, който е рисувал в отделението. Освен него участниците в инициативата „Усмихни дете“ получиха значки на Община Петрич, както и албумът „Петрич – крайграничният камък на България – 100 години Петрички окръг /1920 г. – 1934 г./“ Благодарност бе адресирана също до родителите на децата и техните учители в Общински детски комплекс – Петрич. Съвместните проекти за повече усмивки ще продължат, след като кметът прие да помогне и да бъде патрон на инициативата „Красива природа“, която цели да промени облика на стената от бетон, която е покрай пътя за Младежкяи дом. Тя ще бъде изрисувана отново.


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов