Избрани Новини

"Пирин" разгроми "Добруджа" с 4:0

"Орлетата“ записаха 17-та победа за сезона

Пирин разгроми Добруджа с 4:0 в мач от 28-ия кръг на Втора лига. „Орлетата“ записаха 17-та победа за сезона и остават на четири точки пред втория Локомотив (София). За да си осигури участие в елита тимът на Пирин се нуждае от още три точки в следващите три двубоя до края на сезона.
Антон Карачанаков изведе нашия отбор напред с гол в първата минута, а Станислав Манолев удвои три минути след подновяването на играта. Стилиян Николов в 78-ата минута класически с глава, а минута по-късно Манолев отбеляза втория си гол с хубав удар извън наказателното поле. Преди попадението на Николов пък влезлият като резерва на полувремето Преслав Йорданов пропусна дузпа. В края на мача дебют за Пирин в официален мач направи вратарят Димитър Шейтанов.

Още в 36-ата секунда Карачанаков откри резултата, след като вратарят на гостите Василев отби топката в краката му. Той се разписа в трети пореден мач и вече има осем попадения от началото на сезона.

В 17-ата минута гостите бяха близо до създаването на положение, но ударът на Ерик Почански беше блокиран.

В 30-ата минута Станислав Манолев не успя да засече по най-добрия начин центриране на Карачанаков от десния фланг. Второто полувреме започна силно за Пирин, както беше и през първата част. “Орлетата” удвоиха преднината си с бърз гол на Станислав Манолев в 48-ата минута. Той направи двойно подаване с Венцислав Бенгюзов като по учебник, с което преодоляха цялата защита на Добруджа. За Манолев остана само да насочи топката във вратата.

В 77-ата минута Пирин получи дузпа за нарушение на Адемов срещу Венцислав Бенгюзов. Зад топката застана Преслав Йорданов, но вратарят Василев спаси. От последвалия корнер Стилиян Николов атакува добре топката и с глава се разписа за 3:0 с третия си гол за сезона.

Само минута по-късно Венцислав Бенгюзов намери Станислав Манолев в близост до наказателното поле. Манолев пое, обърна се и с мощен шут отбеляза красив гол извън границата на наказателното поле. Опитният полузащитник вече има пет гола от началото на сезона.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов