Започна пропускане на пътници през ГКПП "Маказа-Нимфея“

На всички влизащи в Гърция се извършват бързи тестове

Днес в Главна дирекция „Гранична полиция“ е получена информация, че гръцките полицейски служители на ГКПП „Маказа-Нимфея“ започват пропускане на леки автомобили, влизащи в Гърция. Всички пътници трябва да представят QR код, получен не по-късно от 24 часа преди влизането, отрицателен PCR тест или сертификат за поставена втора доза ваксина, направена не по-малко от 14 дни преди тръгване. Сертификатът трябва да бъде на английски език.

Водачи на товарни автомобили до 3,5 тона, извършващи международен превоз на стоки, се пропускат без PCR тест, с QR код, получен не по-късно от 24 часа преди влизането. Разрешава се един пътник да пътува с лекотоварния автомобил с отрицателен PCR тест или сертификат за поставена втора доза ваксина на английски език.

От 07 до 23 часа представители на гръцките медицински власти ще извършват бързи тестове на всички преминаващи лица през ГКПП „Маказа-Нимфея“ на влизане в Гърция.

Тези изисквания ще важат до 26.04.2021 г.

От 23 до 07.00 часа в двете посоки няма да се пропускат пътници през пункта.  В този интервал ще могат да преминават само водачи на товарни автомобили до 3,5 тона, извършващи международен превоз на стоки.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен