Избрани Новини

В Сапарева баня ще рекултивират закритото преди 3 години градско сметище

Средствата - над 700 хиляди лева, са по Оперативната програма "Околна среда"

Община Сапарева баня ще рекултивира закритото преди 3 години градско сметище, съобщи БНР. Вече е определено и дружеството изпълнител, обявиха от администрацията. Средствата - над 700 хиляди лева, са по Оперативната програма "Околна среда".

Закритото от 1 януари 2018 г. общинско сметище край Сапарева баня е на терен от около 13 декара. Според одобрения проект ще се прави техническа и биологична рекултивация, като срокът за изпълнение е 23 месеца.

Заради балнео и СПА туризма, заради засиления туристически поток, особено лятото към курорта Паничище и Седемте рилски езера, обемът на отпадъците в общината се увеличава.

От два години община Сапарева баня, както и общините Дупница и Бобов дол, имат сключен договор с частно дружество за транспортиране на отпадъците до депо в София.

Отчисленията по договора наложиха вдигане на таксата смет за домакинствата, докато таксата смет за фирмите и за туристическите обекти беше намалена.

Общината осигурява сметосъбирането и за лагера на дъновистите през месеците юли и август, който се организира всяка година.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)