Избрани Новини

Благоевград е без кмет

Общинският съвет ще гласува временно изпълняващ кмет на града

L момента Благоевград е без кмет, след като правомощията на досегашния са прекратени от Върховния административен съд. Мотивът е, че Румен Томов е нарушил Закона за местното самоуправление и местната администрация, встъпвайки в длъжност. Предстои Общинският съвет да гласува временно изпълняващ кмет на града до насрочването на дата за нови местни избори, информира БНР.

„Решението на магистратите е необосновано. Това ще доведе до трусове в управлението на общината”, коментира пред журналисти отстраненият от длъжност кмет Румен Томов.

„Оттук нататък отиваме на нови избори. Аз ще се явя на избори отново, тъй като за мен са гласували 19 хил.жители на община Благоевград и аз не мога да подведа тяхното доверие. Вече година и половина съм на тази длъжност и успяхме да преобърнем управлението към хората“, уточни бившият градоначалник.

Относно стимулирането на раждаемостта и разпределението на общинските средства в помощ на родителите за родено първо и второ дете Томов уточни:

„Пуснали сме предложение до Общинския съвет за намаляване на размера на тези суми, за да може да дадем помощи на повече семейства. Около 280 хил.лева ще бъдат заделени от общинския бюджет в помощ на родителите“, коментира Томов.

Кой ще бъде временно изпълняващ длъжността кмет на Благоевград, ще стане ясно на 23 април след гласуване на Общинския съвет.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов