Избрани Новини

Два дни гимназисти от Югозапада ще се състезават по автомобилизъм

Участват осем отбора от професионални гимназии в Благоевград, Кюстендил, Перник и София

Два дни гимназисти от Югозападна България ще се състезават с теоретични знания и практически умения по автомобилизъм. Осем отбора от професионални гимназии в Благоевград, Кюстендил, Перник и София участват отборно в регионалното състезание „Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС". Проявата е на 16 и 17 април, която ще излъчи победителите за националното състезание „Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС".
Форумът започва с техническа конференция в петък, а следобед е най-атрактивната и зрелищна част от ученическото състезание. Участниците ще решават тест по безопасност на движението по пътищата и задачи по автомонтьорство. След 15:30 часа е състезанието по майсторско управление на автомобили. В двора на Благоевградска професионална гимназия ще премерят кой е най-бърз при преминаване между конуси, успоредно паркиране на заден ход, гаражно паркиране, преминаване през кръг. Състезанието продължава и в събота, когато участниците ще имат индивидуално практическо задание за автомонтьори в Професионалната гимназия по транспорт в Дупница.
Проявата е част от националното състезание „Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС". Организатори са Министерството на образованието и науката, Интеркарс България. Домакини са Благоевградската професионална гимназия и Професионалната гимназия по транспорт в Дупница.
БПГ „Ичко Бойчев“ е гимназията в Благоевградски регион с традиции в подготовката на кадри в тази специалност. Професията „Техник по транспортна техника" е сред най-търсените на трудовия пазар и с висока степен на професионална реализация. Гимназията актуализира учебните планове според съвременните изисквания и очакванията на работодатели за профил и квалификация на млади специалисти.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)