Избрани Новини

Съдят извършител на убийство, разкрито 5 години по-късно

Крими

15-04-2021, 14:14

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Окръжна прокуратура – Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу Е.С. за това, че на неустановена дата през февруари 2015 г., в с. Поликраище, общ. Г. Оряховица, умишлено умъртвил Ц. Х. на 49 години– престъпление по чл. 115 от НК.

Съгласно обвинението, Е.С. живеел в къщата на брат си в с. Поликраище и работел като общ работник; с доходите си купувал предимно алкохол и злоупотребявал с него. Той познавал пострадалата, която живеела на квартира в селото, работела в зеленчукопроизводството и често злоупотребявала с алкохол. През неустановен от месец февруари 2015 г, вечерта, в дома на Е.С. дошла пострадалата, която била видимо пияна. Докато разговаряли и пиели вино, Ц.Х. започнала да мести вещите на обвиняемия. Подразнен от нейните действия, той я намушкал няколко пъти с нож в тялото. След това жената излязла навън, като в следствие на нанесените ѝ увреждания, паднала в коридора и починала. На сутринта Е.С. видял тялото на пострадалата, разбрал, че е мъртва и скрил трупа ѝ във външна тоалетна, чиято врата заковал.

Ц.Х.  била обявена за общодържавно издирване.

Обвиняемият продължил да живее в имота до месец юли 2020 г., когато в къщата избухнал пожар. Сградата станала негодна за обитаване и собственикът ѝ продал имота.

На 06.09.2020 г., новите собственици, докато разчиствали новозакупения имот, намерили тялото на убитата във външната тоалетната и съобщили в полицията.

Обвиняемият е с взета мярка за неотклонение задържане под стража.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)