Избрани Новини

Община Банско получи приза "Аз гарантирам щастливо детство”

Общината взе приза в категория "Значима иновация”

Община Банско получи отличителния знак „Аз гарантирам щастливо детство” на Държавната агенция за закрила на детето. Наградите се раздават за трета поредна година в четири категории – устойчиво развитие, успешна промяна, значима иновация и значимо партньорство.
Община Банско взе приза в категория „Значима иновация”. Наградата беше връчена на кмета Иван Кадев и зам.кмета Костадин Атанасов от председателя на ДАЗД Елеонора Лилова.
Банско печели наградата на Агенцията за организираната от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните /МКБППМН/ лятна програма за децата през 2020 година. Новото в програмата, за което община Банско беше номинирана, е включването на деца от ромски произход и потребители на социални услуги от Дневния център за деца с увреждания и от Защитените жилища.
Организирането на разнообразни дейности при спазване на противоепидемичните мерки беше предизвикателство, с което МКБППМН се справи отлично в сътрудничество с Музеен комплекс Банско, РУ на МВР, Планинската спасителна служба и читалище „Никола Вапцаров”.
Създадените добри традиции през последните три години ще бъдат продължени с лятна програма за всички деца от община Банско и през Лято`2021.


Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)