Избрани Новини

Обраха тото пункт в Благоевград

Заловиха вандал, нарязал гумите на пет леки коли в Сандански

  1. Криминалниите престъпления в Благоевградска област, извършени през уикенда:

  2. - На 9.04. около 17.00 часа в 01 РУ Благоевград е постъпил сигнал от служител в тото пункт, че в следобедните часове на същия ден неизвестен автор е откраднал 48 бр. лотарийни билети на обща стойност около 144 лв. В 01 РУ Благоевград е заведена преписка за извършено престъпление по чл. 194, ал. 1 от НК.

  3. - На 9.04.21 в дежурната част на РУ Сандански  е получена информация от собственик на лек автомобил „Фолксаваген Тигуан“, че предната нощ неизвестен автор е срязал две от гумите на автомобила, паркиран в Сандански. След проведени незабавни ОИМ служители на местното РУ са устанавили и задържали лице, съпричастно към извършеното деяние – 30 годишен мъж от града. В процеса на работа служителите са устоновили, че същото лице преди няколко дена е срязало гумите на още 4 автомобила, паркирани на различни улици в града. Нанесените щети са в процес на изясняване, а в РУ - Сандански е заведена преписка за престъпление по чл. 216, ал.1 от НК.

  4. - На 10.04. в РУ Сандански е получен сигнал от 30-годишна жена от Сандански, която е заявила, че в дома и съпругът й - 42-годишен мъж от Сандански, съхранява наркотични вещества. Проверка, извършена от полицейските служитгели, е установила, че в буркан, намиращ се  в кухненски шкаф у дома, се съхранява зелена тревеста маса с тегло 335 грама. Полеви тест е отчел положително наличието на канабис. За случая е уведомена прокуратурата, образувано е досъдебно производство по чл. 354 А, ал. 3 от НК.

  5. - На 10.04. около 23.20 часа в гр.Гоце Делчев автопатрул установява 44-годишен водач от същия град, който е управлявал лек автомобил „Пежо“ след употреба на алкохол. Тестът е посочил положителен пезултат - 1, 86 промила. Водачът е задържан, съставен е акт по ЗДвП, води се досъдебно производство.

  6. - На 10.04. около 11.00 часа в Белица при ясно и слънчево време, 28-годишен водач на ППС – конска каруца, блъска движеща се по улица 87-годишна пешеходка от града. В резултат на ПТП пешеходката е получила охлузни рани, прегледана е в МБАЛ – Разлог и е настанена зя наблюдение без опасност за живота. На водача е съставен акт за нарушение по ЗДвП.

  7. - На 11.04. около 14.40 часа в РУ Разлог е получен сигнал от 30-годишна жителка на село Долно Драглище, която съобщила, че неизвестен водач на лек автомобил е катастрофирал, след като се ударил в портата на жилището й в селото. След инцидента водачът е напуснал местопроизшествието в неизвестна посока. Изпратеният автопатрул извършил оглед на място и установил, че автомобилът, с който е допуснато ПТП, е марка „Опел“, но е бил с поставени регистрационни табели за друг автомобил. След проведени незабавни мероприятия е установен и задържан водачът на МПС – 21-годишев неправоспособен от с.Годлево, община Разлог. Направеният тест за наличие на алкохол е положителен – 2, 15 промила. Уведомена е прокуратурата в Разлог, образувано е досъдебно производство по чл. 345,ал. 1 от НК. Работата по случая продължава.

    Започнати са бързи производства за извършени престъпления:

  8. - На 9.04. около 16.30 часа патрул на 02 РУ Благоевград е спрял зя проверка по пътя за с.Еленово лек автомобил „Ситроен Берлинго“, управряван от 28-годишен благоевградчанин. Проверка с техническо средство е установила, че водачът е управлявал МПС след употреба на наркотични вещества – кокаин. Образувано е бързо полицейско произвадство.

    - На 10.04. около 22.00 часа  служители на РУ Петрич установяват водач на МПС – лека кола   „Ауди“, движещ се между селата Първомай и Долна Рибница, който поради неосигуряване на достатъчно разстояние с друго МПС, допуска ПТП. Проверка с технически средства е установила, че 30-годишният водач от с.Първомай управлявал автомобила след употреба на алкохол – 2,02 промила и кокаин. На водача, който е задържан в РУ Петрич, е издаден талон за медицинско изследване, уведомена е прокуратурата.

    - На 11.04. около 02.40 часа на ул.„Глазне“ в Банско полицейски патрул спира за пронерка лек автомобил „Субару“, управляван от 27-годишна жителка на София. Констатирано е след проверка с техническо средство, че водачът е управлявал МПС след употреба на алкохол – 1, 29 промила. Води се бързо производсто по чл. 343Б, ал 1  от НК.

    - На 11.04. около 19.30 часа на пътя за с.Ощава, община Кресна, е установен 41-годишен водач от Разлог, който управлявал лек автомобил „Фолксваген Поло“ след употреба на алкохол. Отчетеният положителен резултат е 3,08 промила.

    - Днес около 00.41 часа на пътя между селата Драката и Вълково, община Сандански е установен лек автомобил „Ауди“, управляван от 31-годишен водач от с.Джигурово, община  Сандански. С техническо средство е констатирано, че водачът е упрявлявал МПС след употреба на кокаин.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)