За 3 дни: 72 са новите случаи на Ковид-19 в Кюстендилска област

През изминалите три дни има починали двама души

Общо 72 са новодиагностицираните лица с Ковид-19 в Кюстендилска област през изминалите три дни – от 9 април до 11 април. Новозаразени с инфекцията лица има в общините: Кюстендил - 30, Дупница - 29, Бобов дол - 5, Сапарева баня - 3, Кочериново - 2, в Рила, Невестино и Бобошево по един нов случай, съобщават от Областния кризисен щаб.
В Ковид отделението на болницата в Кюстендил са хоспитализирани 64 души. От тях един пациент е в реанимация, а 9 други са в по-тежко състояние. По-голяма част от останалите пациенти са на кислород и в средно тежко състояние.
Към днешна дата 38 са хоспитализираните пациенти в Ковид отделението на Общинската болница в Дупница. Един пациент е на интензивно лечение, а други 26 са в средно тежко състояние и на кислород.
В Ковид отделението на МБАЛ „Св.Иван Рилски – 2003“, Дупница са настанени за лечение 30 лица. Един от пациентите е на интензивно лечение, а 21 други са на кислородна терапия и в средно тежко състояние.
През изминалите три дни има починали двама души: 63-годишна жена от община Кюстендил и 76-годишен мъж от община Дупница. Лицата са имали придружаващи заболявания.Снимка на Деня

Кадетите на ТСК – Русе със злато от Държавното отборно първенство в Хасково