Избрани Новини

Стобските пирамиди - привлекателни за туристите, но безстопанствени

Доскоро входът беше 2 лева, сега никой не събира таксите

Десетки туристи и посетители се качват на прочутите Стобски пирамиди, които обаче от месеци са без административно обслужване. На практика Пирамидите са без стопанин. 

Тримата щатни администратори от Информационния център "Стобски пирамиди" бяха освободени, някои са преназначени в други звена, а едната от служителките е в неплатен отпуск.

Докато Регионалната агенция по горите и Областната администрация в Кюстендил и общината в Кочериново се разберат за статута на Пирамидите, ще е така, съобщава БНР.

Бояна Сотирова, доскоро от екипа по административното обслужван, сподели:

"Така че и февруари, и март, в хубавите дни си има хора, определено паркингът събота и неделя е пълен. Преди се качвахме всяка седмица и пак поддържахме, ако не друго, поне да е чисто, имахме поглед дали са здрави парапетите, дали е обезопасена пътеката. Сега никой като не се качва, знае ли се какво се случва? Дали изобщо се почиства, нямам идея. Много жалко".

И през цялата зима, и особено сега - пролетта, отделни туристи и групи се качват до невероятния ансамбъл от високи до 12 метра скални конуси над село Стоб. Доскоро входът беше 2 лева, сега никой не събира таксите. 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов