Избрани Новини

Борисов: Хората могат да бъдат спокойни, че имунизацията ще върви с пълна сила

Осигурихме доставката на 2,7 милиона дози от ваксината на Пфайзер за България през следващите два месеца, заяви премиерът

Благодарение на европейската солидарност и с нашите бързи и дипломатични действия успяхме да осигурим  2,7 милиона дози от ваксината на Пфайзер да бъдат доставени в България през следващите два месеца. Хората могат да бъдат спокойни, че имунизацията ще върви с пълна сила. Това обяви министър-председателят Бойко Борисов по време на посещението му в село Тополово.

Премиерът добави, че предстои да бъдат уточнени доставките на дозите от ваксината по седмици, както и разпределението към личните лекари. Борисов  изрази увереност, че увеличаващият се брой ваксинирани и оздравели ще допринесе за това страната ни да преодолее пандемията. Министър-председателят Бойко Борисов обърна внимание, че и към момента борбата със заразата продължава и вече тече подготовка на европейско ниво относно ваксинирането през следващата година, но вече при по-високи цени. По тази причина според премиера в новите бюджети би следвало да се залагат и по-големи буфери за ваксини.

Министър-председателят Бойко Борисов посети село Тополово, където с отпуснатите от правителството над 800 000 лева се изгражда многофункционална спортна зала за волейбол и баскетбол. Спортното съоръжение ще бъде използвано и като физкултурен салон на ОУ „Отец Паисий“. Министърът на младежта и спорта Красен Кралев, който също беше на място с премиера, изтъкна, че това е едно от съоръженията, изграждащи се с отпуснатите 25 млн. лв. от правителството за изграждане на физкултурни салони. „Направихме много за образованието“, изтъкна премиерът Борисов и изрази надежда тази политика да продължи и занапред.

Премиерът пое ангажимент обектът да бъде изграден по молба на волейболния клуб на Тополово, с чиито представители Борисов се срещна по време на посещението му в Асеновград през февруари миналата година. Строително-монтажните работи по спортното съоръжение напредват с бързи темпове и се очаква да бъдат завършени до два месеца.

Изграждането на залата значително ще допринесе за развитието на спорта в най-голямото след Асеновград населено място на територията на общината, тъй като до момента в с. Тополово и в околните населени места няма изградена спортна база, която да отговаря на съвременните изисквания за упражняване на спорт.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов