Избрани Новини

Поклон за медиците от Русе в деня на техния професионален празник

Животът

07-04-2021, 11:53

Снимка:

Община Русе

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

На 7 април отбелязваме Световния ден на здравето

"Пожелавам ви да имате силите и вярата, с които да посрещате предизвикателствата на всеки нов ден! Не губете онази човешка топлина и стремеж към подкрепа на страдащите, които са начертали вашия професионален път." С тези думи се обърна кметът на Община Русе Пенчо Милков към здравните специалисти по повод техния професионален празник.

На 7 април - Световния ден на здравето, ръководството на местната управа поздрави лично и екипа на Специализираната болница за активно лечение за пневмо-фтизиатрични заболявания „Д-р Димитър Граматиков“- една от болниците в Русе, в чието специализирано отделение ежедневно се лекуват десетки заболели от COVID-19 от областта и страната.

Днес от 12 часа по инициатива на Българския лекарски съюз ръководството и служителите на лечебните заведения в страната ще почетат паметта на медиците, загубили битката с COVID-19. По техни данни от началото на пандемията досега над 120 са медицинските служители, в т.ч. и медици от Русе, намерили смъртта си, изпълнявайки своя професионален и морален дълг.

 

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов