Избрани Новини

Българинът ще почива на две морета - Черно и Бяло

Гръцките власти дадоха яснота за мерките и условията за посрещане на туристите

Заради COVID обстановката българинът ще почива през лятото на Черно и Бяло море. Едва стотици биха пътували до Испания, Италия, Хърватия или до други екзотични дестинации предвид усложнената обстановка, посочват от туристическия сектор.

“Това, с което Гърция изпреварва и България, и Турция като конкурентни дестинации е, че в нея протича много активно ваксиниране на персонала на заетите в туризма, което е много успокояващ фактор за всички туристи, които смятат да пътуват до Гърция. Това ваксиниране ще приключи до началото на сезона”, коментира доцент д-р Гергана Ангелова от Стопанския факултет на ЮЗУ “Неофит Рилски” - Благоевград пред БНР.

Гръцките власти вече дадоха яснота относно мерките и условията за посрещане на туристите с откриването на летния сезон на 14 май – туристите трябва да са ваксинирани, да имат антитела или да представят отрицателен тест за коронавирус.

Очакванията на туристическия бизнес у нас за предстоящия летен сезон са да бъде по-добър от 2020 г., но да остане по-слаб от този през 2019 г., като разликата ще бъде 20-23%, коментират експертите. В момента българите предпочитат къщите за гости и самостоятелните места за настаняване, които се предлагат в различни онлайн платформи.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов