Избрани Новини

Драматичен театър "Никола Вапцаров“ – Благоевград гостува в София

Спектаклите "Панаир на суетата“ и "Портретът на Дориан Грей“ са в програмата на Театър "Азарян", НДК

Два от грандиозните спектакли на Драматичен театър „Никола Вапцаров“ – Благоевград ще се играят на столична сцена на 6-ти и 12-ти април.
След промяната в противоепидемичните мерки, с която се разрешава на зрителите да посещават културни и развлекателни мероприятия, при 30% от максималния капацитет на залите, благоевградският театър предоставя възможност на театралната аудитория в София да гледа две от хитовите заглавия в репертоара му.
Спектаклите „Панаир на суетата“ и „Портретът на Дориан Грей“ са включени в програмата на Театър АЗАРЯН, НДК за месец април.
На 6-ти април (вторник), от 19:00 часа един от най-новите спектакли на Драматичен театър „Никола Вапцаров“ – Благоевград – „Панаир на суетата“, по едноименния роман на Уилям Такъри, ще се изиграе за първи път на софийска сцена. Съвременната сценична адаптация на режисьора Маргарита Мачева ни среща с една млада актьорска трупа, която по изключително забавен и зрелищен начин разказва класическата история за суетата в свят, в който всички се стремят към онова, което не си заслужава да притежаваш. Пленителната актьорска игра ще грабне зрителите с началото на спектакъла и ще ги пренесе в света на Беки Шарп (Мариана Бонева) и пътя, който тя е готова да премине, за да стигне до върха. Мащабната сценография на Марина Райчинова, която включва и блестяща завеса, направена от 236 000 мъниста, в чиято ръчна изработка се включиха и жители на Благоевград, ще изгрее на сцената на Театър Азарян на 6-ти април (вторник), в 19:00 часа.
На 12-ти април (понеделник), след повече от една година пауза, на сцената на Театър Азарян се завръща спектакълът „Портретът на Дориан Грей“ от Оскар Уайлд с режисьор Стайко Мурджев. „Портретът на Дориан Грей“ е спектакъл за култа към младостта и красотата, за нарцисизма като болест на духа, за тънката линия между изкуството и живота, за хедонизма като начин на съществуване и за това какво се случва с душата, скрита зад външното съвършенство. Спектакъл – амалгама между театър и литература, съчетаващ епохата на Оскар Уайлд и космополитното живеене тук и сега, търсещ съвременния ключ към едно от най-великите произведения на литературната класика. Едно от най-обсъжданите заглавия на благоевградския театър, което предизвика интереса на критиката и публиката със своята премиера през 2019-та година. Спектакълът беше номиниран за националните театрални награди ИКАР 2020 в категориите: Водеща мъжка роля – Севар Иванов за ролята на Дориан Грей; поддържаща мъжка роля – Александър Хаджиангелов за ролята на художника Базил Хоулърт и Авторска музика – композиторът Петър Дундаков, който беше номиниран и за наградите Аскеер 2019. Актрисата Мариана Бонева, която изпълнява ролята на Сибил Вейн, получи наградата за женска роля на фестивала „Театър, обичам те!“ 2019. Със спектакъла „Портретът на Дориан Грей“ беше открит фестивалът Хоаким ИнтерФест в Крагуевац (Сърбия) през 2019 година.

Напомняме, че спектакълът „Портретът на Дориан Грей“ трябваше да се изиграе в София на 29-ти март, но спектакълът беше отменен заради промени в противоепидемичните мерки. Всички закупени билети за представлението през месец март са валидни за новата дата – 12-ти април 2021, без предварителна презаверка.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов