Избрани Новини

Оставиха в ареста кюстендилец, обвиняем за палеж

В село Слокощица запалил лек автомобил

Районен съд - Кюстендил, под председателството на съдия Пламен Деянов, взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на 18-годишния М.К. Той е привлечен в качеството му на обвиняем за престъпление по чл. 330, ал.1 от НК за това, че на 31.03.2021 г. в село Слокощица е запалил машина със значителна стойност – лек автомобил „Ауди А4“.

По отношение на обвиняемия има и друго неприключило досъдебно производство, по описа на РУ – Благоевград за извършено престъпление по чл. 354а, ал.3 от НК /за държане на наркотични вещества/, се посочва в искането на РП- Кюстендил.

От приложените по делото доказателства може да се направи първоначално обосновано предположение, че обвиняемият е извършил престъплението, за което му е повдигнато обвинение. Налице е и другата предпоставка, а именно - реална опасност да се укрие или извърши престъпление, се посочва в мотивите на съдия Деянов.

Определението, с което по отношение на 18-годишния М. К. е взета най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“, подлежи на обжалване с частна жалба и частен протест в 3-дневен срок пред Окръжен съд - Кюстендил.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)