Избрани Новини

Красен Кралев и кандидатите от ГЕРБ-СДС посетиха исторически обекти в Русе

"Градът може да се развие още повече като притегателен туристически център", заяви министърът на спорта

Водачът на листата на ГЕРБ-СДС Красен Кралев и кандидатите за народни представители посетиха исторически обекти в Русе днес, с което символично закриват предизборната си кампания. Наред с изцяло възстановената преди няколко години Къща-музей „Баба Тонка" и римската крепост „Сексагинта Приста", те се разходиха и на русенския Кей, изцяло реконструиран по време на управлението на ГЕРБ с европейско финансиране.

"Русе има прекрасен и поддържан музеен комплекс. Градът, който във визитката си пази над 100 неща, случили се за първи път тук и наричан „малката Виена" заради архитектурата си, може да се развие още повече като притегателен туристически център", написа Красен Кралев на профила си във Фейсбук. По думите му, основните цели в сектора за следващия управленски мандат 2021 – 2025 г. са съхранението, възстановяването и гарантирането на развитие на туризма у нас в новите реалности, както и утвърждаването на България като предпочитана туристическа дестинация. В пандемични и извънредни ситуации популяризирането на туристическите атракции ще става по нов, модерен начин чрез онлайн платформи и нестандартно представяне на музейни събития.

В програмата си ГЕРБ предлага подобряване на инфраструктурата и енергийно обновяване на местата за настаняване; развитие на екологичната мобилност и устойчивост; разработка и утвърждаване на „умни" дестинации и внедряване на интелигентното управление на туристическите потоци; създаване на Национален туристически информационно-комуникационен център.

"Културно-историческите забележителности водят до преки икономически ползи за всяко населено място или регион, затова ще ги стопанисваме по начин за привличане на повече туристи в отделните райони. Туристическите атракции - публична държавна собственост, ще бъдат приоритетно финансирани, за да се популяризират и развият", споделя още Кралев.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)