Избрани Новини

За три дни: 128 са новите случаи на Ковид-19 в Кюстендилска област

Новозаразени има в осем от деветте общини

Общо 128 са новодиагностицираните лица с Ковид-19 в Кюстендилска област през изминалите три дни – от 26 до 28 март.
Новозаразени има в осем от деветте общини: Кюстендил – 53, в Дупница са 63, Кочериново – 1, Бобов дол – 2, Рила – 2, Невестино – 3, Сапарева баня – 3 и Бобошево – 1, съобщават от Областния кризисен щаб.

Към днешна дата 47 са хоспитализираните пациенти в Ковид отделението на Общинската болница в Дупница. От тях шестима са в реанимация, а други 26 са в средно тежко състояние и на кислород.
В Ковид отделението на МБАЛ „Св.Иван Рилски – 2003“, Дупница са настанени за лечение 35 души. От тях трима са на интензивно лечение, а останалите пациенти са в средно тежко състояние и на кислородна терапия.
В Ковид отделението на болницата в Кюстендил са хоспитализирани 74 души. От тях двама пациенти са в реанимация, а 11 други са в по-тежко състояние. По-голяма част от останалите пациенти са на кислород и в средно тежко състояние.
През изминалите три дни има починали шестима души - мъж на 80 г. от община Кочериново; останалите лица са от община Кюстендил – 88-годишна жена, 67-годишна жена, 79-годишна жена и двама мъже на по 71 г. и 87 г. Лицата са имали придружаващи заболявания.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)