Избрани Новини

Желязков: Инвестициите в инфраструктурата дават възможност за достъп до големи архитектурни обекти

За ремонт на пътя до археологическия обект правителството е отпуснало 1 200 000 лв.

Инвестициите в инфраструктурата дават възможност за достъп и до големи архитектурни обекти какъвто е древният град Хераклея Синтика край Петрич, заяви министърът на транспорта Росен Желязков по време на посещение на античния град.

За реконструкция и рехабилитация на пътя до уникалния археологически обект правителството е отпуснало 1 200 000 лв.

„Подкрепяме научните търсения и туризма, а интересът към този град от 4 век пр.Хр, е огромен. Съчетал в себе си различни етноси, изключителни находки и артефакти, които привличат 60 000 посетители годишно. Затова е важно развитието на инфраструктурата за връзка с основните транспортни коридори”, подчерта Росен Желязков.

Според него ангажимент и дълг на управляващите е да представят по-най подходящия начин това уникално място, затова за археологически проучвания са отпуснати през последните години близо 500 000 лв.

„Трябва да съхраняваме паметта на българското културно богатство и да полагаме грижи, защото това е национална гордост. Средствата, които ще бъдат отпуснати са около 10 млн. лв. - европейско и държавно финансиране”, каза още Росен Желязков.

Кметът на Петрич Димитър Бръчков благодари на правителството и на премиера Бойко Борисов за отпуснатите средства за изграждането на важни за региона обекти.  



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)