Избрани Новини

Обвиняем за опит за блудство с 13-годишно момиче се изправя пред съда

66-годишеният пенсионер дърпал за ръката момичето, което пиело вода от външна чешма

Териториално отделение-Сандански при Районна прокуратура – Благоевград е предало на съд Д.Т. по обвинение за извършено от него престъпление по чл. 149, ал. 2 от НК.

Около 10 ч. на 9.09.2020 г. обвиняемият - 66-годишен пенсионер, забелязал момиче, което пиело вода от външната чешма. Наближил го и дърпайки го за ръка, направил опит за блудствени действия с малолетната, като й наредил какво да прави. Пострадалата, се изплашила от поведението му, категорично отказала и заявила, че ще се оплаче на баща си.

Действията на Д.Т. били видени от живеещ наблизо мъж, който се намесил. Той прогонил обвиняемия, успокоил 13-годишното момиче и го посъветвал да се прибере вкъщи. Не след дълго, възползвайки се от липсата на свидетели, Д.Т. отново се върнал към чешмата и се насочил към девойката. Поредният му опит за блудствени действия бил осуетен.

Бащата на пострадалото момиче подал сигнал до полицията, след което било образувано досъдебно производство срещу Д.Т.

Вследствие на извършеното от обвиняемия престъпно деяние, макар и останало във фазата на недовършен опит, малолетната проявила остра стресова реакция. От преживяното тя се почувствала уплашена, напрегната, объркана и смутена.

Предстои делото срещу обвиняемия да продължи в съда.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов