Избрани Новини

Елеонора Тахова от Радио Благоевград и кореспондентът Лина Пъргова са "Героите" на TimeHeroes

Двете бяха номнирани в категория "Журналист" 2020

За четвърта поредна година най-голямата платформа за доброволчество в България - TimeHeroes.org, обяви кои са най-ярките примери за доброволци, организации, компании и журналисти от Годишните награди за доброволчество "Героите".
Наградите в категория "Журналист" за радио отразяване получиха Елеонора Тахова от Радио Благоевград и кореспондентът на медията за района на Банско и Разлог Лина Пъргова.  Отличените научиха добрата новина с изненадващи обаждания в ефира на БГ Радио. В неделния следобед слушателите успяха да чуят техните автентични, неподправени реакции, когато водещият им се обади по телефона, за да им съобщи, че добрите им дела са заслужили награда. "Трубадури на доброто", така бяха определени двете журналистки, които са вдъхновили журито със своята работа. Сред мотивите за наградата са, че "двете активно работят върху социални теми, свързани с доброволчеството и неговия ефект върху обществото, вадят напред добри примери от дейността на организации с нестопанска цел и разказват вдъхновяващи истории, които заслужават ефирно време". 
"Въпреки трудностите през изминалата година от TimeHeroes вярваме, че тъкмо сега е моментът да извадим напред всички смели, новаторски, безкористни и сърцати примери за добрина, които показват, че Героите са сред нас и благодарение на тях изпитанията са по-леки", споделят от платформата.
Получените номинации в конкурса са повече от 300, отличените в различните категории "Доброволци", "Организации", "Журналисти" и "Компании" са 22.
Това е поредно отличие за двете журналистки. Лина Пъргова е носител и на приза "Журналист на годината" от Синдиката на българските учители. Елеонора Тахова е двукратен носител на наградата "Валя Крушкина - журналистика за хората" в категория "Радио", "Журналистика за развитие" на БПМР, "Млад журналист" на Съюза на българските журналисти", Златна ябълка" на Националната мрежа за децата и др.


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов