Избрани Новини

Акцията по издирването на сноубордистта в Рила е временно преустановена

Включиха се две обучени кучета, както и спасители от Благоевград, София и Банско

Акцията по издирванетона 34 годишния сноубордист, който вчера изчезна в Рила над ски-зона „Картала“, е временно преустановена, предаде БНР. В момента спасителните екипи правят анализ на ситуацията, след което ще се вземе решение дали търсенето да продължи, или да бъде възобновено утре. 

Повече от денонощие продължава спасителната акция, която беше прекратена за около шест часа и възобновена тази сутрин.Претърсени са всички улеи и пътеки, по които карат фрирайдърите. Приятелите на изчезналия 34 годишен сноубордист от София също се включиха в издирването. С помощта на две обучени кучета спасителите от Благоевград, София и Банско влязоха в тялото на падналата вчера голяма лавина в района. Беше направен и опит за джипиес засичане на телефона на мъжа, който допреди часове беше включен. В момента се очаква специализирана техника на мобилния оператор, с която евентуално да се дадат по-точни координати.

С оглед на това ще бъде взето решение дали акцията по издирването да продължи, или да бъде възобновена утре. След толкова часове престой в планината, без добра екипировка и изключително тежки метеорологични условия, вероятността мъжът да е жив е много малка,заявиха от ПСС.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)