В Благоевград приемат пациенти с пневмонии и след поставена втора доза ваксина

Ковид отделенията са пълни

Вътрешното отделение на благоевградската болница е пълно с пациенти за лечение на коронавирус, потвърди за Радио Благоевград завеждащият отделението д-р Румен Кондев. Вчера се е наложило да бъдат настанени двама пациенти и в столовата. Днес, след изписване на излекувани пациенти, двамата са преместени в стаи, но се е наложило да бъде настанена в столовата една новопостъпила пациентка.

Д-р Кондев информира, че към момента е пълно и отделението „Уши, нос и гърло“, което е едно от преобразуваните в ковид отделения. Почти пълни са и отделенията по неврология, кардиология, хирургия, ортопедия, където също се приемат ковид пациенти. „След затишието, което беше, сега пациентите са повече, но в сравнение с ноември и декември, мисля, че са на едно ниво, даже тогава бяха повече“, каза още до-р Румен Кондев. Според него няма и фрапираща разлика в състоянието на пациентите, които постъпват за болнично лечение. Те са с двустранни пневмонии, като някои протичат по-леко, а други по-тежко. Той заяви, че сега се забелязва повече притеснение и страх у болните. При предишната вълна повече от болните с пневмонии са се лекували вкъщи, а сега повечето от тях искат да се лекуват в лечебно заведение.

Има и пациенти, които са постъпили за лечение след ваксинация, каза още д-р Кондев. Има няколко възрастни семейства, около 7-8 деши, които са с пневмония след ваксиниране, и то дори след поставяне на втората доза. „Дали са заразени след първата ваксинация?! Иначе не мога да си го обясня. Вирусолозите да го мислят. В болницата има медикаменти, има антибиотици и ремдесивир, дано да премине по-бързо“, добави д-р Кондев.Снимка на Деня

МВнР: Сънародниците ни в Европа и Турция вече могат да гласуват, приключи вотът в Нова Зеландия