Избрани Новини

Нито една телефонна измама не е регистрирана в областта през 2020 г.

Крими

17-03-2021, 12:50

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Нито една телефонна измама не е реализирана на територията на област Велико Търново през 2020 г. С това се похвали директорът на Областната дирекция на МВР старши комисар Димитър Машов по време на днешния годишен отчет.

35 операции съвместно с прокуратурата са извършени през изминалата година в 218 населени места, като са задържани 131 лица и са разкрити 237 престъпления по време на акциите.  Издирени са и 26 лица и един лек автомобил.

100% е разкриваемостта при умишлените убийства от 2017 година насам, подчерта ст. Комисар Машов. През 2020 г. са извършени две убийства на територията на областта, а грабежите са 11. Намалели са кражбите, като при тях разкриваемостта е над 55%.

Ръст обаче се забелязва при разпространението на наркотични вещества. 179 са регистрираните подобни престъпления. Миналата година полицията разкри нарколаборатория в Горна Оряховица, откъдето бяха иззети 860 стръка канабис. Иззети са и над 20 кг суха листна маса марихуана.

53 лица са глобени за над 58 000 лв. за притежание на наркотици при маловажни случаи, отчете окръжният прокурор Христо Христов. През 2020 г. Окръжна прокуратура е образувала 79 дела за корупционни престъпления и 40 за злоупотреба със служебно положение. Новото през изминалата година са делата за нарушаване на карантината – 178 са въпросните престъпления, като 46 души вече са осъдени. Наказанието най-често е пробация, каза прокурор Христов.

На територията на Апелативния район са образувани и досъдебни производства, свързани с цените на лекарствените продукти, отчете апелативният прокурор Таня Недкова. Във Велико Търново е образувано досъдебно производство относно качеството на определен вид дезинфектант.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)