Избрани Новини

За 3 дни: 128 са новите случаи на Ковид-19 в Кюстендилска област

Починали са двама мъже от община Кюстендил

Общо 128 са новите положителни случаи с Ковид-19 в Кюстендилска област през изминалите три дни – от 12 до 14 март. Новозаразени с инфекцията лица има в общините: Кюстендил – 83, Дупница – 27, Кочериново – 5, Бобошево и Сапарева баня по 3, в общините Рила, Бобов дол и Невестино има по два нови случая, само едно е новозаразеното лице в Трекляно, съобщават от Областния кризисен щаб.
В Ковид отделението на МБАЛ „Св.Иван Рилски – 2003“, Дупница, са настанени за лечение 15 пациенти. Двама от тях са на интензивно лечение и в по-тежко състояние, останалите са предимно в средно тежко и на кислородна терапия.
Към днешна дата 27 са хоспитализираните пациенти в Ковид отделението на Общинската болница в Дупница. От тях трима са в по-тежко състояние и на интензивно лечение, а 14 други на кислород и в средно тежко състояние.
Към днешна дата в Ковид отделението на болницата в Кюстендил са хоспитализирани 74 души. От тях 9 са в тежко състояние. По-голяма част от останалите пациенти са на кислород и в средно тежко състояние.
През изминалите три дни има починали двама мъже от община Кюстендил - на 61 г. и на 70 г. Лицата са имали придружаващи заболявания. Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)