Избрани Новини

Росен Желязков в Петрич: Транспортът е ключов сектор за българската икономика

Транспортният бранш получи пълна подкрепа на правителството за преодоляване последствията от кризата

Транспортът е ключов сектор за българската икономика. Пандемията затрудни много работата ви, но същевременно показа значимостта на вашата дейност. Вие бяхте и сте на първа линия през цялото време. Това заяви на среща с превозвачи в Петрич министърът на траспорта Росен Желязков.
"Ние сме доказали, че сме ваш партньор, заедно решаваме проблемите и изпълняваме поетите ангажименти", каза още Желязков.
Той припомни усилията на правителството на Бойко Борисов за неприемане на ощетяващия българския транспортен бранш пакет "Мобилност". На срещата Росен Желязков запозна представителите на бранша от Петрич и региона с последното писмо, изпратено от Европейската комисия, в което се потвърждава българската позиция, че текстовете от Пакета Мобилност I са в противоречие с принципите на Зелената сделка.
Той припомни, че транспортният бранш получи пълната подкрепа на правителството за преодоляване на последствията от кризата с разпространението на COVID-19. "Изплатени бяха близо 30 млн.лв. финансова помощ за подпомагане на предприятия, извършващи автобусни превози. Обсъжда се вариант за нов проект за подпомагане през второто полугодие на 2021 след успешната реализация на мярката, която достигна до над 600 предприятия", каза Желязков.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)