Избрани Новини

Станислав Стоянов: Програмата за санирането на блоковете е сред основните ни приоритети

Мисия

13-03-2021, 12:26

Снимка:

фейсбук

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради бе сред основните теми, които Станислав Стоянов коментира с жители на кв. „Чолаковци“ в старата столица. Над 98 процента от живущите в един от най-големите квартали в града одобряват новата визия на блоковете и желаят програмата да продължи, тъй като е част от цялостното облагородяване на пространството, казаха търновци пред депутата от 44-то Народно събрание. Станислав Стоянов увери присъстващите на срещата, че  възобновяването на програмата е сред основните приоритети и е с конкретно разписан бюджет. На национално ниво за въвеждане на мерки за енергийна ефективност в многофамилните жилищни и публични сгради са предвидени 1 млрд. и 781 млн. лв. Стоянов каза още, че от началото на програмата, през 2017 година, досега в областта са санирани 49 сгради, на обща стойност 45 561 169,99 лв., от които 28 са в старата столица. Стоянов подчерта, че програмата за саниране е приоритет и на Националното сдружение на общините в България, чийто председател е кметът на В. Търново инж. Даниел Панов.  

Присъстващите на срещата споделиха, че кварталите на Велико Търново се облагородяват с бързи темпове през последните няколко години, а ефектът от големите ремонти в старопрестолния град е много добър.

„Велико Търново има много голям шанс за сериозно повишаване на нивото на здравеопазването“, каза в края на срещата Станислав Стоянов. Той припомни, че в момента се изгражда новия корпус в областната болница, който ще събере всички отделения в една база и чиято стойност е над 8 млн. лева. „Предстои довършване на недостроената сграда в белодробния диспансер, за което е планирана инвестиция от 2,6 млн. лева и там ще бъдат разкрити няколко нови отделения. Вече има интерес от инвеститори за строеж на частни болници в града, което ще създаде конкурентна среда и възможност на хората да избират къде най-добре да бъдат лекувани“, посочи още Стоянов.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов