Избрани Новини

Оставиха в ареста мъж, изнасилил дъщеря си

Той е бил дълго време в затвора и осъждан 4 пъти за изнасилвания

Районен съд – Дупница, под председателството на съдия Светла Пейчева, определи най-тежката мярка за неотклонение ,,Задържане под стража” по отношение на Венцислав А., който е привлечен като обвиняем за изнасилване в условията на опасен рецидив на лице, ненавършило 18 години, негова низходяща сродница, като го принуди за това със сила и заплашване - престъпление по чл. 152, ал.3, т.5, във вр. с ал.2, т. 1 и 2, и във вр. с ал.1 т.2 от НК. При доказване на вината, законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ от 3 - 15 години.

В искането на Районна прокуратура – Кюстендил се посочва, че престъплението е извършено на 6.03.2021 г., в къща в Дупница.

Видно от събраните доказателства по делото може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е извършил деянието, за което е обвинен. Касае се за непълнолетно дете, което няма близка връзка с биологичния си баща, тъй като същият е бил дълго време в затвора. Има голяма вероятност обвиняемият да извърши ново престъпление. До този извод съдът стига от справката за съдимост, от която е видно, че обвиняемият е осъждан четири пъти за престъпление против половата неприкосновеност, като същият е започнал тази деятелност още докато е бил непълнолетен, и последното престъпление, за което същият е изтърпявал наказание „Лишаване от свобода”, е именно за престъпление против половата неприкосновеност, извършено, като е употребил за това сила, както е и в настоящия случай, пише още в мотивите на съдия Светла Пейчева.

Определението на РС – Дупница, с което по отношение на Венцислав А. е взета най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“, може да се обжалва пред Окръжен съд – Кюстендил, в 3-дневен срок.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)