Избрани Новини

РИОСВ и Европа Директно – Велико Търново организират конкурс за Деня на Земята

Мисия

10-03-2021, 11:15

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

РИОСВ-Велико Търново и Европейски информационен център Европа Директно – Велико Търново, в партньорство с Катедра „География“ на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“, организират конкурс за рисунка с история на тема „Зелено бъдеще за Европа“ за ученици и студенти от цялата страна. Той е посветен на международния ден на Земята - 22 април. Тази година, за 51-ви път, Денят ще обедини хората в общата кауза за опазване на планетата с призива „Restore our Earth“/„Да възстановим нашата Земя“.

Целта на конкурса е да мотивира младите хора да покажат своето отношение към природната среда чрез изобразителното изкуство и литературата. Участниците трябва да начертаят или нарисуват начина, по който искат да изглежда зеленото бъдеще на нашата страна, на нашия континент, на нашата планета. В допълнение на рисунката, да напишат креативна история за това, какъв очакват да бъде този свят!

Състезанието е възможност за представяне на знания и умения и споделяне на идеи за ползване, опазване и съхраняване на природата. Популяризирането на творбите цели да предизвика емоции, диалог и вдъхновение за действия в останалите членове на обществото.

В конкурса могат да участват ученици от V до XII клас и студенти. Участниците могат да работят индивидуално или по двама в екип. За участие е необходимо да бъде попълнен регистрационен формуляр и към него да бъде приложена рисунката и историята (есе, съчинение).

Крайният срок за представяне на творбите е 09.04.2021 г. Участниците могат да изпратят материалите по два начина: на електронна поща или чрез куриер, на място, по пощата до РИОСВ.

Отличените участници ще получат грамоти и предметни награди.

Подробна информация за конкурса може да намерите в регламента, публикуван на сайта на инспекцията.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)