Избрани Новини

Ударно ваксиниране започна в малките населени места в Община Кюстендил

Осигурени са 4 мобилни екипа от София с медици от Центъра за спешна медицинска помощ

Ударно ваксиниране се предприема във всички малки населени места на територията на Община Кюстендил.
След незабавната реакция на министър-председателя и министъра на здравеопазването, вече на място са осигурени 4 мобилни екипа от София с медици от Центъра за спешна медицинска помощ, като всеки от тях ще постави днес по 150 дози от ваксината на Pfizer. Екипите са разположени в с.Драговищица и с.Ябълково.
Всички съграждани, които бяха заявили желание по списъци при кметове и кметски наместници от съответните населени места и социалните ни служби, ще бъдат обхванати днес.
„Това е начинът да се борим срещу вълната от COVID - 19, довела ни в червената зона. Благодаря за бързото съдействие на министър-председателя, министъра на здравеопазването и на екипите от ЦСМП - София. Признателен съм и на всички медицински специалисти на територията на Община Кюстендил, които неуморно и безрезервно се раздават, за да спасят живота на нашите съграждани. Ще продължим съвместните си усилия при спазване на всички мерки и предписания да гарантираме здравето и безопасността на кюстендилци“, коментира кмета на Община Кюстендил Петър Паунов.


Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)