Избрани Новини

Наградиха участниците в Детския футболен турнир "Петрич къп“

Участваха отбори от Петрич, Сандански, Благоевград и София

Първият турнир по футбол за деца „Петрич къп“ 2021 привлече участници от Петрич, Сандански, Благоевград и София. Това бяха ОФК „Беласица“, ФК „Мечетата“, ФК „Спорт Вилаж“, ФК „Пирин“, ФК „Възраждане“. Детските формации, набор 2009 г. и 2010 г., излязоха на терените в Петрич и с.Самуилово. Финалните срещи се играха днес на изкуствения терен на ПГ „Пейо Яворов“.
Във възрастова група – деца, 2009 г., на финала се изправиха един срещу друг отборите на „Пирин“, Благоевград и „Възраждане“, София. С резултат 4:1 благоевградчани се наложиха убедително и спечелиха златните медали на турнира. Във възрастова група – деца, набор 2010 г., финалът бе изключително оспорван. Отборът на ОФК „Беласица“ се изправи срещу „Пирин“ Благоевград. В редовното време срещата завърши с равенство - 2:2, но при изпълнението на дузпи петричани победиха с 3:2 точни попадения във вратата. Класираните на първите три места отбори заслужено получиха купи и медали.
В награждаването на отборите участва заместник-кметът Борислав Коларов, който поздрави участниците и потвърди посоката за работа на местната власт – повече деца в залите и на терените, поддържане на спортните съоръжения. Желанието на общинското ръководство в Петрич, организатор на турнира по футбол за деца, е проявата да бъде с международен статут още от следващата година, тъй като ограниченията за пътуване сега възпрепятстваха участието на отбори от съседните Гърция и Северна Македония.
Освен подкрепа за спортуването на подрастващите, турнирът „Петрич къп“ 2021 донесе емоции и създаде много нови приятелства сред участниците.


Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)